Wat zijn de belangrijkste stralingsbronnen in jouw huis?

Wil je maatregelen nemen tegen straling in je huis dan is het belangrijk dat je de stralingsbronnen kent. Enkele veelvoorkomende bronnen zijn vaak wel bekend maar wat krijg je van de buren in een flat of rijwoning? Is er invloed van een amateurzender of GSM mast? Meten is weten.

Bureau Straling Meten is een bedrijf uit Breda werkt landelijk op het gebied van stralingsmeting thuis en in bedrijfsgebouwen. Het is onze partner in het netwerk van zorg mbt stralingsbelasting.

Na een stralingsanalyse van je woning en/of bedrijf door Bureau Straling Meten ontvang je een uitgebreid en glashelder meetrapport en natuurlijk uitleg er bij. Je krijgt ook tips hoe je de straling op een simpele en goedkope manier kunt verminderen. Tijdens een Stralingsanalyse Woning worden de verschillende soorten straling gemeten.

Straling meten met extra voordeel

Met de kortingscode "Slim" krijg je €50,-- korting op een Stralingsanalyse Woning van Bureau Straling Meten, als je ook meteen de oplossing van Wibronic laat installeren. Let op! Het hangt van de metingen af wat het advies is voor jouw woning. Soms zijn preventieve oplossingen voldoende en goedkoper. Dan heb je geen korting maar naast de stralingsanalyse ook geen extra kosten. Algemene tips voor preventieve maatregelen vind je hieronder. Met die tips kun je meteen al aan de slag. Meteen meer info of een stralingsmeting aanvragen bij Bureau Straling Meten kan via deze link.

Preventieve maatregelen tegen straling in huis

Onderzoek als eerste welke bronnen van straling je zelf kunt ontdekken. Deze lijst kan als leidraad dienen. Bedenk dat de bronnen die de meeste klachten geven meestal binnenshuis zijn te vinden. Daar waar de straling van een GSM mast direct je huis in straalt is het een ander verhaal. Dit probleem speelt met name in grotere steden.
 • Dect (draadloze huis-)telefoon of babyfoon:  Dit onschuldig ogende apparaat is een van de meest stralende apparaten in huis. Je kunt beter een apparaat met een draad nemen of een stralingsarme versie. Die straalt alleen als hij echt wordt gebruikt. Dat maakt al een heel verschil.
 • De ontvanger van digitale televisie. Enkele van deze kastjes zenden ook een draadloos signaal uit. Dit is uit te zetten maar wordt bij een update soms automatisch weer ingeschakeld. De Mediabox (Ziggo) wordt vaak genoemd als stralingsbron.
 • Een smartphone met internetfunctie: Nooit op de slaapkamer opladen of naast je bed leggen. Het apparaat straalt ook tussen het bellen door. Wil je overdag de straling beperken dan kun je de vliegtuigstand gebruiken of het internet deel apart uitschakelen.
 • Wifi modem: Gebruik bij voorkeur zoveel mogelijk apparaten gewoon met de kabel. Verder kun je het niveau vaak lager zetten via de software instellingen. Verder kun je denken aan een modernere Eco router die niet continu vol signaal uitstraalt. Dit is geen oplossing voor bedrijven of scholen omdat hij dan nog steeds continu in gebruik is. Daar helpt alleen het werken met kabels.
 • Laptop of tablet: Je kunt bij een laptop draadloos internet uitzetten en een kabel gebruiken. Voor een tablet is dit nauwelijks een optie. Beperk het gebruik, het enige dat werkt.
 • Slimme meter: Deze meter slelt gemakkelijk privacygegevens bloot en geeft een flinke portie straling af in je huis. Laat hem niet installeren, het is wettelijk niet verplicht. Je kunt hem laten weghalen, daar moet je wel voor betalen.
 • Spelcomputer: Dit speelgoed is een bron van straling. Zijn er al gezondheidsklachten of wil je deze liever voorkomen? Zorg er dan voor dat je kind zo min mogelijk met dit soort speelgoed speelt. Buiten spelen of sporten is een stuk gezonder.
 • Apparaten op stroom rond je bed: Liever geen stopcontacten, apparaten zoals een wekker op 230V of andere elektrisch spul in de buurt van je bed. Electrische dekens horen 's nachts natuurlijk uit, electrisch verstelbare bedden moet je niet willen evenmin als een waterbed.
 • Slimme apparaten: Automatische bediening van thermostaat, koffiezetter, koelkast, wasmachine, verlichting, gordijnen en zonwering enzovoorts zorgt voor onnodige extra straling, afhankelijk van de gebruikte techniek.
 • Magnetron
 • Draadloze speakers

Straling buitenshuis

 • Apparaten van de buren: Waarschijnlijk krijg je pas een goed beeld bij de stralingsmeting.
 • GSM antennes: Soms duidelijke zichtbaar op een paal, vaak op een dak, soms zijn ze zelfs verstopt in een kerktoren! De exacte richting waarin hij straalt en natuurlijk de afstand bepaalt de mate van overlast van een zendmast. Alleen door meten kom je hier goed achter.
 • Slimme lantaarnpalen
 • Activity trackers of fitness horloges: Deze apparaten leveren continu straling, dicht op de huid. Daar word je echt niet gezonder van. (overzicht deels gebaseerd op bron: verminder electrosmog)

 

Wibronic Homeshield en Wibronic Bodyshield

De producten van Wibronic kunnen helpen bij het oplossen van langdurige gezondheidsklachten. Dit komt namelijk omdat Wibronic tegen spininversie beschermt én ervoor zorgt dat de cellen in je lichaam van binnenuit herstellen. De producten worden uitsluitend geleverd door Bureau Straling Meten in combinatie met een persoonlijk advies en de stralingsmeting. Met dit systeem leef je in een omgeving die niet alleen heel aangenaam aanvoelt, maar er ook voor zorgt dat je lichaam weer goed gaat reageren op supplementen, goede voeding, alternatieve- en reguliere behandelingen. De Bodyshields gebruik je aanvullend voor buitenshuis en voor de nacht als aanvulling op de Homeshield. Meer info op de site van Bureau Straling Meten. Vergeet daar niet je kortingscode "Slim" twv 50 euro te gebruiken bij aanvraag van de stralingsmeting.

Tip: Laat je niet om de tuin leiden door onzinproducten die op internet worden aangeboden. Start bij een bouwbioloog of orthomoleculair arts met verstand van zaken, afhankelijk van je klachten of vraag bij ons advies. De film hieronder laat de gedegen aanpak door Huub Smolders van Bureau Straling Meten zien.

 

Stralingsanalyse in beeld

Deze film geeft in enkele minuten een indruk van een stralingsanalyse door Bureau Straling Meten. In werkelijkheid duurt een complete meting, inclusief uitvoerige uitleg enige uren.

Foto's: GSM antennes in De Rietlanden bij de Kleine Rietplas en Valkenveld. Daaronder de Wibronic Homeshield en Wibronic Bodyshield en een grafiek uit de stralingsanalyse van Bonte Specht 40.

Eerlijker eten met mijn adviezen

 • Minder gifstoffen in je lichaam
 • Afvallen zonder hongergevoel
 • Kinderen leren gezonder te eten
 • Een betere conditie en meer energie
 • Minder ziektes en kwaaltjes
 • Deskundige begeleiding
 • Gratis recepten

Webwinkel

aHealthylife van Juglen Zwaan

(Gesponsorde link)

Actueel

Actuele info over acties of aanbiedingen of bijzonderheden rond openingstijden.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen. HIer vind je alle contactinfo. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Reviews

Reviews werken als mond op mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring