Aardbeienjam met tijm

Een verrassende variant op gewone aardbeienjam door de toevoeging van tijm en balsamicoazijn.

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien, kroontjes er af en in plakjes gesneden
  • 400 gram kristalsuiker
  • 125 ml balsamicoazijn (schrik niet, komt echt goed als het afgekoeld is...)
  • Een paar takjes verse tijm

Bereiding

  • Voorbereiding 15 minuten, bereiding 25 minuten, klaar in 40 minuten
  • Meng de suiker en de azijn in een steelpan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat dit koken totdat alle suiker is opgelost.
  • Voeg de aarbeien en de tijm toe aan het mengsel. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat 15-20 minuten sudderen.
  • Verwijder de takjes tijm. Laat de jam afkoelen en zet het een nacht koud weg.
  • De volgende dag opnieuw aan de kook brengen en inbinden met arrowroot om het in de gewenste dikte te krijgen. De arrowroot eerst aanlengen met koud water.

 

Meer inspiratie nodig?

Klik op het plaatje hieronder om op bol.com receptenboeken of keukenmaterialen te bekijken. Gebruik verschillende zoektermen om te zoeken naar het juiste artikel. Als je bestelt via deze knop ontvangen wij een kleine provisie maar jij betaalt daarvoor natuurlijk niets extra. 

koken & tafelen algemeen

 

Eerlijker eten met mijn adviezen

  • Minder gifstoffen in je lichaam
  • Afvallen zonder hongergevoel
  • Kinderen leren gezonder te eten
  • Een betere conditie en meer energie
  • Minder ziektes en kwaaltjes
  • Deskundige begeleiding
  • Gratis recepten

Webwinkel

aHealthylife van Juglen Zwaan

(Gesponsorde link)

Actueel

Actuele info over acties of aanbiedingen of bijzonderheden rond openingstijden.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen. HIer vind je alle contactinfo. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Reviews

Reviews werken als mond op mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring