Vezels, vitamines, mineralen

  • Voedingsvezels spelen een belangrijke rol in de spijsvertering. Ze zorgen voor een goede werking van je darmen. Verder geven ze een verzadigd gevoel en vormen ze voeding voor goede darmbacteriën. Groene bladgroenten bevatten veel voedingsvezels.
  • Vitaminen hebben meerdere functies in ons lichaam. Ze kunnen maar heel beperkt door ons lichaam zelf gevormd worden, dus we zijn voor een groot deel afhankelijk van voeding om er voldoende van binnen te krijgen.
  • Mineralen spelen een belangrijke rol in de stofwisseling. Mineralen kunnen niet worden aangemaakt door het lichaam en moeten dagelijks in onze voeding aanwezig zijn.

Vezels

We noemen vezels ook wel voedingsvezels. Ze zijn belangrijk voor je gezondheid. Ze helpen bij maag- en darmproblemen zoals diarree en verstopping. Naast die functie voor de darmen blijken ze nog voor veel meer dingen belangrijk te zijn. Zo beschermen ze ook tegen hart- en vaatziekten en helpen ze je bij het behouden van een gezond gewicht.

Micronutriënten

Van de micronutriënten heeft het lichaam veel minder nodig dan van de macronutriënten. De micronutriënten dienen echter elke dag met de voeding ingenomen te worden. Mineralen, spoorelementen en vitamines zijn voorbeelden van micronutriënten.

Mineralen en spoorelementen

Het menselijke lichaam heeft voor groei en ontwikkeling mineralen en spoorelementen nodig. Mineralen en spoorelementen zijn als onderdeel van enzymen en hormonen werkzaam. Enzymen en hormonen zijn stoffen die bepaalde processen in het lichaam op gang brengen. Mineralen en spoorelementen zijn belangrijke voedingsstoffen die niet door het lichaam zelf gemaakt worden. Je moet ze dus met het eten binnen krijgen. Ook de behoefte aan mineralen en spoorelementen kan per persoon verschillen. Omdat dagelijks mineralen en spoorelementen via ontlasting, urine en zweet het lichaam verlaten, moet er genoeg in je voeding zitten. Calcium en fluoride zijn voorbeelden van mineralen. Koper en jodium zijn sporenelementen.

Vitamines

Vitamines heb je elke dag nodig. De hoeveelheid verschilt per persoon en hangt er ook van af of je man, vrouw of kind bent. Je lichaam kan vitamines niet zelf aanmaken. Vitamines zijn belangrijk voor je immuunsysteem. Ze beschermen je tegen ziektes. Sommige vitamines werken als anti -oxidanten. Zij beschermen weefsels en cellen tegen beschadigingen. Provitamines werken niet bij opname maar het lichaam kan ze omzetten in nuttige vitamines.

 

Studieboeken algemeen

Eerlijker eten met mijn adviezen

  • Minder gifstoffen in je lichaam
  • Afvallen zonder hongergevoel
  • Kinderen leren gezonder te eten
  • Een betere conditie en meer energie
  • Minder ziektes en kwaaltjes
  • Deskundige begeleiding
  • Gratis recepten

Webwinkel

aHealthylife van Juglen Zwaan

(Gesponsorde link)

Actueel

Actuele info over acties of aanbiedingen of bijzonderheden rond openingstijden.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen. HIer vind je alle contactinfo. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Reviews

Reviews werken als mond op mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring