Gezond eten is niet zo moeilijk

Gezond eten is niet moeilijk. Er zijn heel veel boeken, dieëten, tips en meningen. Toch vertonen de adviezen die echt werken grote overeenkomsten met elkaar. Ze maken gebruik van pure, onbewerkte producten, weinig granen en toegevoegde suikers en vooral plantaardige voedingsmiddelen. Eerlijk eten dus. 

Geen dieet

Eerlijk eten is geen dieet. Eerlijk eten is gewoon eten zoals het bedoeld is. Fabrikanten komen met steeds meer producten op de markt die bewerkingen hebben ondergaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat we minder tijd kwijt zijn in de keuken en snel afwisselend kunnen koken. Helaas zijn we er wat in doorgeschoten en dat wordt steeds duidelijker. In het gemaksvoedsel zijn veel waardevolle ingrediënten verdwenen. Soms wordt er ook weer iets "gezonds" toegevoegd. Helaas werkt het in de praktijk niet zo. Toegevoegde vitaminen kunnen nooit de oorspronkelijke voedingswaarde van de natuur benaderen. Dit is de verkeerde weg. Alle goede, werkende adviezen vertonen een overeenkomst. Terug naar echte voeding, naar echt koken. Natuurlijk gaat dit ook op als je op deze site bent voor informatie over gezond eten tijdens de zwangerschap of voor je kind.

Verschillende adviezen

Wat is de overeenkomst tussen ogenschijnlijk totaal verschillende diëten als koolhydraatarm, vetarm, mediterraans, vegetarisch en het oerdieet? Ze bevatten allemaal pure, onbewerkte producten, weinig geraffineerde granen en toegevoegde suikers en veel plantaardige voedingsmiddelen. Als je kiest voor natuurlijke voedingsmiddelen, dan hoef je je geen zorgen te maken over vet, zout of vitamines. Echt eten bevat als vanzelf de goede voedingsstoffen. Lekker eten zonder overdaad is heel goed mogelijk.

Tijd en aandacht

De grootste verandering als je anders wilt gaan eten is dat je er meer tijd voor uit moet trekken. Echt koken kost tijd. Als je je gaat verdiepen zul je sneller besluiten om te gaan voor biologische producten. Die vind je steeds meer in de gewone supermarkt maar voor veel ingrediënten moet je toch naar de biologische markt of de bio boer. Recepten zijn er volop op internet. Deze website biedt een basis aan informatie. Wil je meer info dan kun je je via de links steeds verder verdiepen of je gaat zelf surfen op internet.

Foto's 

Niet voor niets zijn op deze website veel foto's geplaatst van zeer verzorgde en volledige markten in Frankrijk waar eerlijk eten en zorgvuldige bereiding altijd op zijn waarde is geschat. We kunnen op dit gebied nog wat leren van de Fransen al rukt helaas ook in Frankrijk de snelle snackcultuur van Amerikaanse oorsprong op. De foto's illustreren ook zien dat gezond eten en genieten van eten heel goed kunnen samengaan.

 

I

Eerlijker eten met mijn adviezen

  • Minder gifstoffen in je lichaam
  • Afvallen zonder hongergevoel
  • Kinderen leren gezonder te eten
  • Een betere conditie en meer energie
  • Minder ziektes en kwaaltjes
  • Deskundige begeleiding
  • Gratis recepten

Webwinkel

aHealthylife van Juglen Zwaan

(Gesponsorde link)

Actueel

Actuele info over acties of aanbiedingen of bijzonderheden rond openingstijden.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen. HIer vind je alle contactinfo. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Reviews

Reviews werken als mond op mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring