Boekentips

Er zijn eindeloos veel boeken over gezond eten. Je loopt de kans om door de bomen het bos niet meer te zien. Wij hebben tips verzameld van boeken en schrijvers die we zelf het meeste waarderen. Vaak komen in de adviezen van Anne deze namen van schrijvers, bloggers, wetenschappers terug. Hier vind je ze overzichtelijk onder elkaar met wat basisinformatie om gemakkelijk te kunnen zoeken. Wij leveren zelf geen boeken maar als je via onze link bestelt, ontvangen we een bescheiden provisie, zonder dat het jou iets extra kost. Zo combineer je onze kennis met het bestelgemak. de snelle service en garantie van bol.com of van  a Healtylife.

Tip: Het boek van Juglen Zwaan De Voedingswijzer, een prachtig naslagwerk van 480 bladzijden staat onderaan de pagina met de link naar a Healtylife.

Gezonde voeding algemeen

 • Ralph Moorman: De boodschappencoach

  De boodschappencoach heeft veel overzichtelijke lijsten met voedingsproducten die zijn ingedeeld bij de 'Aanraders' of de 'Afraders.' Dankzij kleurcodes en symbolen is in één oogopslag te zien welke levensmiddelen je veilig in je boodschappenkar kunt laden. Een trefwoordenregister achterin maakt het opzoeken van de producten extra eenvoudig. Een handzaam boekje dat je gemakkelijk kunt meenemen naar een winkel.

 • Ralph Moorman: De hormoonfactor

  Het bekendste boek van Ralph Moorman met als thema het hormoonbalansprogramma. Verkeerde leefgewoontes verstoren de balans van je hormonen en daar kun je dik van worden. Dit is een fitness- en voedingsprogramma dat het hormonale systeem over de hele linie op natuurlijke wijze in evenwicht brengt. 

 • Cora de Fluiter: Slim op uw juiste gewicht

  Het juiste gewicht bereiken en behouden is voor de meeste mensen een behoorlijke uitdaging. Een dieet en extra bewegen kunnen heel nuttig zijn, maar helaas geven deze methoden meestal geen blijvend resultaat. Zodra u stopt bent u al gauw terug bij af of erger. Een probleem dat de meesten wel herkennen. Reden dat Cora de Fluiter een diepgaande studie heeft gedaan naar oorzaken van gewichtstoename waar tot nu toe nog nauwelijks aandacht voor bestond. Het bleek dat bij meer dan 50% van alle mensen, waarbij het gewicht is toegenomen, verschillende lichamelijke oorzaken verantwoordelijk waren. Bij deze mensen was een verkeerde voeding of te weinig beweging niet de oorzaak van hun gewichtstoename.

 • Henny de Lint: De natuurlijke gezondheidswijzer

  Gezonde voeding is letterlijk van levensbelang. Steeds meer mensen zijn zich daarvan bewust en zoeken informatie over dit onderwerp. In De natuurlijke gezondheidswijzer geeft diëtiste en natuurvoedingsdeskundige Henny de Lint een antwoord op alle mogelijke vragen. In welke voedingsmiddelen zitten welke vitamines en mineralen? Zijn vitaminepreparaten nodig? Is vegetarische voeding voldoende?

 • Marjolein Dubbers: Het energieke vrouwen voedingskompas

  Een schat aan kennis en waardevolle tips, Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft. Hoewel onzichtbaar hebben hormonen invloed op alles in ons lichaam. Ze bepalen voor het overgrote deel je gezondheid, je vitaliteit en ook je humeur. Hormonen zijn de baas van je vethuishouding. 

 • Juglen Zwaan De voedingswijzer

  Wat zit er allemaal in ons eten en wat doet het met onze gezondheid? Dit dikke boek van bijna 480 pagina's geeft daar op een duidelijke manier antwoord op. Honderden voedingsmiddelen komen uitgebreid aan bod. Uniek is ook de zelfhulpwijzer, waarbij eenvoudig is op te zoeken welke voedingsmiddelen positief kunnen inwerken op bepaalde klachten. Het is een zeer complete gids, waarbij gebruik gemaakt is van de huidige wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid. Een aanrader, heel duidelijk geschreven. Er is voldoende heldere en duidelijke informatie voor beginners maar in andere hoofdstukken ook nog heel veel diepgravender uitleg voor wie nog meer wil weten.

 • U kunt veel meer dan u denkt, wat u zelf kunt doen om uw kind gezond te houden dr. Hans Moolenburgh sr.

 • In ruim vijftig jaar artsenpraktijk heeft dr. Hans Moolenburgh sr. de klachten van kinderen zien veranderen. Waar vroeger wonden en 'standaard'-kinderziekten het beeld bepaalden, hebben in de loop der jaren welvaartsziekten de overhand gekregen: leukemie, suikerziekte, een breed scala aan allergieën, voedselintolerantie, hyperactiviteit en autisme. Kinderen lijken steeds minder weerstand te hebben. Wat is er aan de hand? Aan de hand van tientallen praktijkvoorbeelden laat dr. Moolenburgh zien dat het tijd wordt om verder te kijken dan de symptomen en de oorzaken aan te pakken. Juist de goedbedoelde vaccinaties blijken niet zelden grote schade in een kind aan te richten. Moderne technieken en producten - van onzichtbare straling tot geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen in ons eten - hebben een negatieve invloed op de gezondheid van onze kinderen. Dr. Moolenburgh geeft iedere ouder de middelen in handen om zijn of haar kind gezond op te laten groeien. Dat maakt dit boek onmisbaar voor alle ouders maar ook interessant voor anderen met interesse in echte oplossingen voor je gezondheid. 

Webshops

 

Eerlijker eten met mijn adviezen

 • Minder gifstoffen in je lichaam
 • Afvallen zonder hongergevoel
 • Kinderen leren gezonder te eten
 • Een betere conditie en meer energie
 • Minder ziektes en kwaaltjes
 • Deskundige begeleiding
 • Gratis recepten

Webwinkel

aHealthylife van Juglen Zwaan

(Gesponsorde link)

Actueel

Actuele info over acties of aanbiedingen of bijzonderheden rond openingstijden.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen. HIer vind je alle contactinfo. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Reviews

Reviews werken als mond op mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring