Kipcurry met paksoi

Met een echte stronk paksoi, de kruiden van Jonnie Boer en biologische groenten maak je je eigen, net even gezondere variant van een Allerhande recept. Uiteraard kun je op deze manier volop experimenteren met andere recepten van Allerhande.

Ingrediënten

  • 150 g basmatirijst
  • 1 teen knoflook
  • 250 g bataat (zoete aardappelen)
  • 195 g kipfilets
  • 2  eetlepels arachideolie
  • Thai green curry melange (Jonnie Boer)
  • 200 ml kokosmelk (de volle variant)
  • 1 stronk paksoi
  • 2 tomaten
Kies bij voorkeur de biologische variant van de bataat, de tomaten en de paksoi.
 

Bereiding

  • Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  • Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de bataten en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en verwarm dit met de currykruiden 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, kipfilet en aardappelblokjes toe en bak dit al omscheppend  gedurende 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng het aan de kook en laat op laag vuur 7 min. stoven met de deksel op de pan.
  • Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes.
  • Voeg het witte deel van de paksoi toe aan de curry en gaar 2 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Neem de pan van het vuur en schep het groen van de paksoi en de tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry en de rijst in diepe kommen en serveer.

 

 

 

 

Eerlijker eten met mijn adviezen

  • Minder gifstoffen in je lichaam
  • Afvallen zonder hongergevoel
  • Kinderen leren gezonder te eten
  • Een betere conditie en meer energie
  • Minder ziektes en kwaaltjes
  • Deskundige begeleiding
  • Gratis recepten

Webwinkel

aHealthylife van Juglen Zwaan

(Gesponsorde link)

Actueel

Actuele info over acties of aanbiedingen of bijzonderheden rond openingstijden.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen. HIer vind je alle contactinfo. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Reviews

Reviews werken als mond op mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring