Zalmcurry

De tajine komt uit Marokko en de curry's uit India. Toch laten Indiase curry's laten zich heel goed bereiden in een tajine. De tajine houdt de hitte in de pan namelijk goed vast door het grote deksel van aardewerk. Kies wel voor een tajine zonder verfversieringen en met een dikke bodem. Serveren met een frisse salade.

 Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 4 cm verse gember
  • 2 tomaten
  • 1 el (arachide)olie
  • Thai red curry van Jonnie Boer
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g zalmfilet
  • 400 g biologische spinazie
  • 1 limoen

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en de currykruiden 3 min. op laag vuur.
  • Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en de limoen.

 

 

Eerlijker eten met mijn adviezen

  • Minder gifstoffen in je lichaam
  • Afvallen zonder hongergevoel
  • Kinderen leren gezonder te eten
  • Een betere conditie en meer energie
  • Minder ziektes en kwaaltjes
  • Deskundige begeleiding
  • Gratis recepten

Webwinkel

aHealthylife van Juglen Zwaan

(Gesponsorde link)

Actueel

Actuele info over acties of aanbiedingen of bijzonderheden rond openingstijden.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen. HIer vind je alle contactinfo. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Reviews

Reviews werken als mond op mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring