Appel pepermunt gelei
Een mooie combinatie van appels en pepermunt.
Ingrediënten
- 1 kg appels, geschild en ontdaan van het klokhuis
- 1 liter water
- 50 gr verse pepermunt, gehakt
- 500 gr basterdsuiker
Bereiding
-
Voorbereiding 30min, bereiding 40min, extra tijd 3uur rusten, klaar na 4uur en 10minuten.
-
Doe de appels en 2 eetlepels water in een grote pan, kook gedurende twintig minuten op laag tot medium vuur. Lepel het mengsel in een grote zeef en laat het sap in een kom lopen en 3 uur uitlekken.
-
Doe de pepermunt en 1 liter water in een steelpan en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 minuten staan.
-
Giet het gezeefde appelsap erbij en voeg suiker toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 40 minuten sudderen, onder voortdurend roeren. Giet het in gesteriliseerde potten.
Meer inspiratie nodig?
- Boekentips over gezond eten: Onze eigen boekentips over gezond eten vind je hier.