Appel pepermunt gelei

Een mooie combinatie van appels en pepermunt.

Ingrediënten

  • 1 kg appels, geschild en ontdaan van het klokhuis
  • 1 liter water
  • 50 gr verse pepermunt, gehakt
  • 500 gr basterdsuiker
 

Bereiding

  • Voorbereiding 30min, bereiding 40min, extra tijd 3uur rusten, klaar na 4uur en 10minuten.
  • Doe de appels en 2 eetlepels water in een grote pan, kook gedurende twintig minuten op laag tot medium vuur. Lepel het mengsel in een grote zeef en laat het sap in een kom lopen en 3 uur uitlekken.

  • Doe de pepermunt en 1 liter water in een steelpan en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 minuten staan.

  • Giet het gezeefde appelsap erbij en voeg suiker toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 40 minuten sudderen, onder voortdurend roeren. Giet het in gesteriliseerde potten.

 

Meer inspiratie nodig?

Klik op het plaatje hieronder om op bol.com receptenboeken of keukenmaterialen te bekijken. Gebruik verschillende zoektermen om te zoeken naar het juiste artikel. Als je bestelt via deze knop ontvangen wij een kleine provisie maar jij betaalt daarvoor natuurlijk niets extra. 

koken & tafelen algemeen

Eerlijker eten met mijn adviezen

  • Minder gifstoffen in je lichaam
  • Afvallen zonder hongergevoel
  • Kinderen leren gezonder te eten
  • Een betere conditie en meer energie
  • Minder ziektes en kwaaltjes
  • Deskundige begeleiding
  • Gratis recepten

Webwinkel

aHealthylife van Juglen Zwaan

(Gesponsorde link)

Actueel

Actuele info over acties of aanbiedingen of bijzonderheden rond openingstijden.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen. HIer vind je alle contactinfo. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Reviews

Reviews werken als mond op mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring